Na východnom Slovensku zasahovali hasiči pri požiaroch suchej trávy a lesa

25.04.2010 Prešov

Košice/Prešov 25. apríla (TASR) – Hasiči na východnom Slovensku museli v priebehu tohto víkendu riešiť viacero požiarov suchej trávy a lesných porastov.
V sobotu absolvovali v Prešovskom kraji 13 výjazdov v dôsledku vypaľovania suchej trávy, pričom zlikvidovali požiar na celkovej ploche 12,2 hektára. Okrem toho riešili aj dva lesné požiare.
Išlo o likvidáciu ohňa v okresoch Bardejov, Kežmarok, Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa a Stropkov. Dnes riešili hasiči z Prešovského kraja zatiaľ tri požiare trávy, napr. pri obci Bušovce v okrese Kežmarok a vo Vysokých Tatrách v Dolnom Smokovci. S jedným ešte stále bojujú členovia Hasičského a záchranného zboru zo Spišskej Starej Vsi, tráva horí pri Červenom Kláštore v okrese Stará Ľubovňa. TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove Pavol Kvabník.
V Košickom kraji dnes likvidovali hasiči zatiaľ tri požiare trávy a v jednom prípade horel lesný porast. V sobotu hasili šesťkrát v dôsledku vypaľovania trávy a trikrát horel lesný porast. Najväčšia škoda vznikla pri požiari v katastri mesta Spišská Nová Ves, kde horelo spolu 13 hektárov, z toho tri hektáre mladiny. Kvabník uviedol, že išlo o oblasť nazývanú Šulerloch a škoda bola v tomto prípade vyčíslená na 16.600 eur.
 

Vyberte región